woensdag 8 oktober 2008

Een praatje maken met onbekenden

Waarschijnlijk heb je nu de eerste werkdag gehad. Heb je al een praatje gemaakt met een nieuwe collega?
Via
deze link kom je bij een kort fragment van RTL Editie.nl terecht, over het maken van een praatje met mensen die je nog niet kent.
Kijk naar het filmpje en geef daarna antwoord op de vragen.

Kun je de informatie uit de filmpje gebruiken voor je stage?
Hoe kun je zien dat iemand het waarschijnlijk leuk vindt om te praten?
Welke tips zijn er nieuw voor jou?
Denk je dat je dit durft te gaan doen?

4 opmerkingen:

lidia zei

Het praatje maken met onbekenden mensen is inderdaad belangrijk, maar niet idereen vind het leuk...
mensen in Nederland sociale dat is leuk. In mijn land het is anders dan in Nederland. Mensen is zo vriendelijk hier. Dus is gewoon normaal over het weer praten of over dat trein is telaat. Ik vind het leuk dat mensen praten met elkaar dan voel je zelf niet allein in het trein of bus. Je kunt verschillende dingen hooren.
somige mensen vind het niet leuk en will allein radio of MP3 speeller luistren en gewoon rusten. dat kan idereen heb recht doen wat hij wil.
wat begrijp ik van deze filmpje, dat he is belangrijk dat je kan praatje maken met onbekenden voor jouw mensen overaal in de rij van de winkel, in metro, bus,trein, op werk.
lidia.

tanjastadnic zei

Ik kan die informatie leuk voor mijn stage gebruiken. In die filmpje staan leuke tips hoe je moet met mensen omgaan en comuniseren. Het is ook mooi om te zien aan de houding van mensen wie het leuk vindt om te praten en wie niet.
Ik denk dat aan de open houding kan je duidelijk zien wie wil met je comuniseren. Ik vraag me af als ik zou durfen met ze te gaan praten?????????????Ja, mijn antwoord is ja, ik zou het zeker kan doen. Het lijkt me leuk om over het weer te gaan praten of over het nieuws, boek......

max zei

eqbveobtiwiucfhbqweiofubvqwoefui evfvyuhebwopic qwoiperwcneri xweruiwbilr qwuieryc qweuir hcipqweruhcqw

max zei

privet vsem devochkam!